היינו בעיצומו של פסטיבל החורף שנערך אצלנו בסוף 2018 כשהגיעה אלינו הפנייה להשתתף בסרט שמופק, כך נאמר לנו, לכבוד יום הולדתו ה-95 של עברי גיטליס, שהתקיים בינואר 2019 בפריז. לא היססנו לרגע: עברי, מהידועים שבכנרי העולם בחצי השני של המאה ה-20 ובראשית המאה ה-21 ליווה את קשת אילון מראשית דרכה והשתתף בחלק גדול מפעילויותיה. בכל פעם שעברי הגיע לקשת אילון, הוקף תמיד בדור הצעיר של נגני כלי הקשת שהיו צמאים לשמוע ממנו לא רק על קשריו עם גדולי המוסיקאים בעולם ועל יחסו החם לישראל, אלא גם את פילוסופיית החיים שלו, את פרשנותו המוסיקלית וליהנות מחוש ההומור המפותח שבו ניחן. כל צעיר רצה כמובן להתגאות ברזומה שלו בהשתתפות בכיתת אמן עם עברי גיטליס. ואדים גלוזמן ואנג'לה יופה, שהיו סטודנטים בקשת אילו וכיום הם אמנים ידועי שם, מברכים אותו בסרטון שתוכלו לראות כאן, ומה שלא ניתן לראות, אבל חשוב לא פחות, זה שכולנו, אנשי קשת אילון, מצטרפים לברכות החמות לעברי.
מיכל גלעד, שיזמה את הפקת הסרט, מספרת על הרקע להפקתו: "אבי, מולי גלעד, הוא בן דודו של עברי, ותמיד שררו ביניהם יחסי קרבה עמוקים. אולי משום כך, היה עברי עבורי תמיד כמו דוד. כשהייתי נוסעת אליו לפריז תמיד נהגנו לשוחח על האופן שבו ניתן להוביל איזה מהלך שישפר את המצב בארץ. זה מכנה משותף מאוד חזק שקישר בינינו. עברי אוהב מאוד את הארץ, והסרט הוא תוצאה של הרצון לבטא את הקשר הזה ואת האהבה הזאת".
– מה כללה העבודה וכמה זמן היא נמשכה?
הקושי העיקרי בעבודה נבע מכך, שהיינו צריכים לעשות זאת בתקופת החגים באירופה. זה לא היה פשוט לארגן את כל הדברים שכרוכים בזה בתקופה שבה הכול מושבת. משום כך נאצלנו לדחות הכול ממש כמעט עד לרגע האחרון, וזה גרם לנו להמון מתח. העובדה שהסרט נעשה כהפתעה לעברי, גם קצת סיבכה את העניינים, אבל בסופו של דבר, סוף טוב, הכול טוב, והסרט צולם, נערך ויצא לאור.
– עברי כבר ראה את הסרט? מה היתה תגובתו?
הוא היה מאוד מופתע מהסרטון, ושב וצפה בו כמה וכמה פעמים. בזמן הצפייה שב והביע את אהבתו לישראל והדגיש עד כמה היא חשובה לו.
מיכל מוסיפה: "בעיצומה של ההתארגנות לקראת הפקת הסרט פניתי לגלעד שיבא כדי שישתתף בו. העובדה שהיו אלה בדיוק ימי פסטיבל חורף שלכם אפשרה לוואדים גלוזמן ולאנג'לה יופה לברך אותו באופן מקורי ומקסים. אנחנו מודים להם ולכם, בקשת אילון, כי היה לנו חשוב להביא את הדברים גם לקהל שלכם".